Blog

De gevolgen van een hersentumor op je haar

Wanneer we het over haarverlies bij kanker hebben, dan denken we meestal gelijk aan chemotherapie. Het is echter ook mogelijk dat je na bestraling op je hoofd te maken krijgt met haarverlies. Wanneer je geopereerd wordt en/of bestraald wordt op je hoofd, kunnen littekens en eventueel haaruitval een flinke impact op je hebben. Het is goed om te weten dat je niet de enige bent en dat er mooie oplossingen beschikbaar zijn die kunnen helpen bij het herstel van je zelfvertrouwen en uiterlijk.

hersentumor

Bestraling bij hersentumor

Om een tumor te bestrijden, kan er gekozen worden voor bestraling. Deze behandeling gaat  gepaard met haarverlies. Het begint meestal enkele weken na het begin van de behandeling en kan geleidelijk toenemen gedurende de bestralingsperiode. Je haar wordt vaak geleidelijk dunner en brozer. Enkele maanden na de behandeling begint het haar meestal te herstellen. De haarzakjes zijn echter blijvend beschadigd, waardoor het nieuwe haar dunner en donziger is. Het kan maanden tot zelfs jaren duren voordat het haar volledig is hersteld. De impact van de bestraling op het haar is afhankelijk van de lengte en het aantal bestralingen en verschilt per persoon.

Littekens na een operatie

Soms is er een operatie nodig om een hersentumor te verwijderen. Meestal kan het litteken verborgen worden door het eigen haar, maar niet altijd. Je uiterlijk speelt een belangrijke rol in hoe je jezelf waarneemt en hoe anderen je zien. Littekens kunnen invloed hebben op je zelfgevoel en je sociale functioneren.

Een haarwerk als oplossing

Gelukkig zijn er mooie oplossingen om je te helpen je zelfvertrouwen terug te krijgen bij haaruitval. Wij kunnen kleine haaraanvullingen op maat maken op de plek waar jij het nodig hebt. Soms is een heel haarwerk de oplossing voor jou, waarbij we kijken naar je uitstraling van voor je bestraling en deze zoveel mogelijk matchen met het nieuwe haarwerk.

Verzorging van de hoofdhuid

Tegenwoordig zijn haarwerken van dusdanig goede kwaliteit dat je het amper voelt wanneer je je haarwerk draagt. Het is licht en ventilerend en irriteert de hoofdhuid niet. Indien je last hebt van een gevoelige hoofdhuid, door een litteken of door chemotherapie bij bijvoorbeeld een hersentumor, bieden we oplossingen in de vorm van zachte viscose kapjes in verschillende tinten huidskleur. Deze draag je onder je haarwerk voor extra comfort. Ook kunnen wij je voorzien van speciale huidverzorgingsproducten, zoals een verzorgende shampoo en conditioner van Mediceuticals en een pure, verzachtende littekenolie van BAO-MED.

Ervaringen

“Professionele, eerlijke en open sfeer.

Ik voelde me er gelijk op mijn gemak, terwijl het geen makkelijk bezoek voor mij was. Hierdoor viel het me reuze mee en ging ik met een heel goed gevoel de deur uit.

Een echte aanrader!”

- Anna

“Goede uitleg, prima advies, heel vriendelijke behandeling en het resultaat mag er zijn. Toen ik vanmiddag voor het eerst in een kledingwinkel kwam zei de verkoopster: Wat is uw haar prachtig geknipt!

Ik vind dat een groot compliment. Jullie hebben voor een heel natuurlijk haarwerk gezorgd.”

- Liesbeth

“Heel fijn geholpen in het proces tot het dragen van een haarwerk, het uitkiezen, aanpassen en knippen. Ik heb vandaag mezelf weer terug gekregen. Het komt heel dichtbij hoe ik er normaal uitzie. Super lieve begeleiding, en nogmaals toverhanden!
Groetjes Yvonne”

- Yvonne

Een vertrouwd adres

Sikkenk haarspecialisten is een gecertificeerde zorgleverancier.

Daarmee ben je altijd verzekerd van de beste zorg én de maximale vergoeding van je zorgverzekeraar.

Kom onze collectie bekijken

Je bent van harte welkom om onze collectie te komen bekijken. Je vindt ons op Wagenweg 122, 2012 NJ in Haarlem.

Bel ons gerust om een vrijblijvende afspraak te maken.

Maak een afspraak

Om er zeker van te zijn dat wij voldoende tijd voor je kunnen vrijmaken werken wij op afspraak