Verschillende oorzaken haaruitval

Haarverlies of haaruitval kan verschillende oorzaken hebben. Het kan erfelijk bepaald zijn, maar ook hormonale afwijkingen, huidziektes zoals eczeem, allergie, bestraling, chemotherapie, stress en gebruik van medicijnen kunnen haarverlies veroorzaken.

Ons haar is verbonden aan ons zelfvertrouwen en onze eigenwaarde. Haaruitval brengt gevoelens van wanhoop, verdriet en onzekerheid met zich mee. Wij begrijpen als geen ander hoe moeilijk het voor je is. In onze privéruimte kun je samen met onze specialiste jouw haar tonen en je emoties bespreken. Wij zorgen voor een natuurlijke uitstraling, een optimale pasvorm en een fijn draagcomfort. Ons doel is dat je met een goed en zelfverzekerd gevoel bij ons weggaat!

Haaruitval door stress

Haaruitval door een stressvolle gebeurtenis komt veel voor. Het gaat gelukkig in de meeste gevallen ook weer over. Toch kan ook tijdelijk haarverlies een grote impact hebben. Bespreek je zorgen met je huisarts en als je dit wenst, kun je een verwijsbriefje krijgen voor de vergoeding van een haarwerk of hoofdbedekking. Het dragen van een haarwerk, haaraanvulling of hoofdbedekking hindert de nieuwe haargroei niet en kan jou door een moeilijke tijd heen helpen.

Haaruitval chemotherapie

Chemotherapie is ontwikkeld om de kankercellen, maar ook gezonde cellen, te vernietigen of te vertragen. De cellen die in onze haarzakjes voor de haargroei zorgen, worden tijdelijk vernietigd en dit veroorzaakt haaruitval. Voordat je met jouw chemokuur begint, kun je bij ons langskomen, zodat wij jouw haarwerk zo goed mogelijk kunnen aanpassen aan je huidige haarstijl. Maar ook als je iets anders wilt uitzoeken, is het verstandig om wat vroeger in het proces te komen, omdat het rust geeft en alle energie gericht kan worden op de behandeling en verwerking. Ook bij het gebruik van een icecap is haaruitval helaas niet altijd te voorkomen. Wij reserveren ook dan een haarwerk kosteloos voor je. Als je last krijgt van haaruitval, kun je het haarwerk bij ons laten aanpassen op maat.

Haaruitval door alopecia

De meest voorkomende haarziekte is alopecia. Dit is een verzamelnaam, en hier zijn verschillende vormen van. In onze privéruimte ontvangen wij dagelijks mensen die lijden aan een vorm van alopecia, variërend van gehele kaalheid tot kale plekjes of dun haar. Wij kunnen het haarverlies niet stoppen of genezen, maar hebben wel mooie oplossingen. Ook hebben we een uitgebreide verzorgingslijn om de hoofdhuid in een zo goed mogelijke conditie te houden. De aanschaf van een haarwerk is ook een belangrijke stap voor transgenders. Bij het transitieproces van man naar vrouw kun je tegen het probleem van mannelijke kaalheid aanlopen.

Haaruitval bij mannen

Haaruitval kan zowel op jonge als een wat oudere leeftijd voorkomen. Bij mannen begint haaruitval meestal achter op het hoofd, ook wel ‘mannelijke kaalheid’ genaamd. Soms gaat haaruitval gepaard met het gevoel van verlies en onzekerheid. Ook mannen willen dat het niet zichtbaar is dat zij een haarstuk dragen. Haarstukken voor mannen worden nauwkeurig op maat gemaakt en aangesloten op het bestaande haar. Vroeger werd dit een ’toupet’ genoemd. Een op maat gemaakt haarstuk is vederlicht om te dragen en is zowel in echt haar als in kunstvezel te verkrijgen.

Ook interessant voor jou

Ervaringen

“Goede service en veel tijd en geduld
Het voelt goed.”

- Elsje Schaap

“Fantastische service en klantvriendelijkheid! Prachtige haarstukken e.d. In één woord grandioos.”

- Monique

“Vriendelijk geholpen”

- Jeanette Meijer

Een vertrouwd adres

Sikkenk haarspecialisten is een gecertificeerde zorgleverancier.

Daarmee ben je altijd verzekerd van de beste zorg én de maximale vergoeding van je zorgverzekeraar.

Kom onze collectie bekijken

Je bent van harte welkom om onze collectie te komen bekijken. Je vindt ons op Wagenweg 122, 2012 NJ in Haarlem.

Bel ons gerust om een vrijblijvende afspraak te maken.

Maak een afspraak

Om er zeker van te zijn dat wij voldoende tijd voor je kunnen vrijmaken werken wij op afspraak