Verschillende oorzaken haaruitval

Verschillende oorzaken haaruitval

Ons haar is verbonden met ons zelfvertrouwen en haaruitval brengt vaak gevoelens van verdriet en onzekerheid met zich mee. Wij zien dagelijks vrouwen en mannen zoals jij. In onze privéruimte kun je je haarverlies bespreken en wij kunnen je laten zien wat we voor jou kunnen betekenen. Ons doel is dat jij met een goed en zelfverzekerd gevoel bij ons weggaat!

Haaruitval door stress of hormonen

Haaruitval door een stressvolle gebeurtenis of hormonale schommelingen zoals tijdens de zwangerschap of overgang, komt veel voor. Het gaat gelukkig meestal ook over. Toch kan ook tijdelijk haarverlies een grote impact hebben. Bespreek je zorgen met je huisarts en als je dit wenst, kun je een verwijsbriefje krijgen voor de vergoeding van een haarwerk of hoofdbedekking. Het dragen van een haarwerk, haaraanvulling of hoofdbedekking hindert de nieuwe haargroei niet en kan jou door een moeilijke tijd heen helpen.

Haaruitval door chemotherapie

Chemotherapie is ontwikkeld om de kankercellen te vernietigen, maar valt daarbij ook andere snelgroeiende cellen aan. De cellen die in onze haarzakjes voor de haargroei zorgen, worden daarmee tijdelijk vernietigd en daarom valt je haar uit. Ongeveer 6 weken na je laatste chemokuur begint je haar weer te groeien.

Als je een haarwerk wilt uitzoeken, is het verstandig om wat vroeger in het proces te komen, omdat het rust geeft en alle energie gericht kan worden op de behandeling. Je uitgekozen haarwerk reserveren we kosteloos voor je, tot je het nodig hebt. Bij het gebruik van een icecap is haaruitval helaas niet altijd geheel te voorkomen. Wij reserveren ook dan een haarwerk kosteloos en vrijblijvend voor je, mocht je het toch nodig hebben. Als je je haar verliest maken we je gereserveerde haarwerk voor je op maat en knippen het naar wens.

Haaruitval door alopecia

De meest voorkomende haarziekte is alopecia. Dit is een verzamelnaam, en hier zijn verschillende vormen van. In onze privéruimte ontvangen wij dagelijks mensen die lijden aan een vorm van alopecia, variërend van gehele kaalheid tot kale plekjes of dun haar. Wij kunnen het haarverlies niet stoppen of genezen, maar hebben wel mooie oplossingen. Ook hebben we een uitgebreide verzorgingslijn om de hoofdhuid in een zo goed mogelijke conditie te houden. De aanschaf van een haarwerk is ook een belangrijke stap voor transgenders. Bij het transitieproces van man naar vrouw kun je tegen het probleem van mannelijke kaalheid aanlopen.

Haaruitval bij mannen

Haaruitval kan zowel op jonge als een wat oudere leeftijd voorkomen. Bij mannen begint haaruitval meestal achter op het hoofd, ook wel ‘mannelijke kaalheid’ genaamd. Soms gaat haaruitval gepaard met gevoelens van verlies en onzekerheid. Ook mannen willen dat het niet zichtbaar is dat zij een haarstuk dragen. Haarstukken voor mannen worden nauwkeurig op maat gemaakt en aangesloten op het bestaande haar. Vroeger werd dit een ’toupet’ genoemd. Een op maat gemaakt haarstuk is vederlicht om te dragen en is zowel in echt haar als in kunstvezel te verkrijgen.

Ook interessant voor jou

Ervaringen

“Professionele, eerlijke en open sfeer.

Ik voelde me er gelijk op mijn gemak, terwijl het geen makkelijk bezoek voor mij was. Hierdoor viel het me reuze mee en ging ik met een heel goed gevoel de deur uit.

Een echte aanrader!”

- Anna

“Goede uitleg, prima advies, heel vriendelijke behandeling en het resultaat mag er zijn. Toen ik vanmiddag voor het eerst in een kledingwinkel kwam zei de verkoopster: Wat is uw haar prachtig geknipt!

Ik vind dat een groot compliment. Jullie hebben voor een heel natuurlijk haarwerk gezorgd.”

- Liesbeth

“Heel fijn geholpen in het proces tot het dragen van een haarwerk, het uitkiezen, aanpassen en knippen. Ik heb vandaag mezelf weer terug gekregen. Het komt heel dichtbij hoe ik er normaal uitzie. Super lieve begeleiding, en nogmaals toverhanden!
Groetjes Yvonne”

- Yvonne

Een vertrouwd adres

Sikkenk haarspecialisten is een gecertificeerde zorgleverancier.

Daarmee ben je altijd verzekerd van de beste zorg én de maximale vergoeding van je zorgverzekeraar.

Kom onze collectie bekijken

Je bent van harte welkom om onze collectie te komen bekijken. Je vindt ons op Wagenweg 122, 2012 NJ in Haarlem.

Bel ons gerust om een vrijblijvende afspraak te maken.

Maak een afspraak

Om er zeker van te zijn dat wij voldoende tijd voor je kunnen vrijmaken werken wij op afspraak