Blog

Tips bij een geïrriteerde hoofdhuid

De huid op je hoofd is erg gevoelig, zeker wanneer je last hebt van haaruitval. Je hoofdhuid wordt dan niet langer beschermd door je haar, waardoor deze wordt blootgesteld aan irriterende factoren. Indien de haaruitval wordt veroorzaakt door chemotherapie, is de hoofdhuid vaak nog extra verzwakt door de behandelingen. In dit blog lees je alle tips om een geïrriteerde hoofdhuid te verzorgen en te verminderen.

geirriteerde-hoofdhuid

1. Gebruik een verzorgende shampoo

Het lijkt misschien overbodig om shampoo te gebruiken wanneer je geen haar hebt. Maar niets is minder waar. Het doel van shampoo is namelijk niet alleen om je haar te wassen. Een goede shampoo reinigt ook je hoofdhuid, verwijdert bacteriën en zuivert de haarfollikels. Daarnaast hydrateert het de huid, wat jeuk en irritatie vermindert. Houd rekening met de temperatuur van het water: te heet water kan de hoofdhuid uitdrogen.

Ook is het belangrijk om te weten dat je het beste een speciale shampoo kunt gebruiken. Sommige shampoos drogen de hoofdhuid namelijk juist uit en hebben een averechts effect. Daarom bieden wij bij Sikkenk haarspecialisten speciale shampoo aan die extra zacht en verzorgend is voor je geïrriteerde hoofdhuid.

2. Gebruik dagelijks een fijne crème of balsem

Aanvullend op een goede reiniging van de hoofdhuid, raden we ook altijd aan om de huid goed te hydrateren door middel van een crème of balsem. Dit vermindert jeuk en schilfers. Daarnaast beschermt het je huid voor invloeden van buitenaf, zoals koude en wind. Ook hier geldt dat het ene product de andere niet is. In onze winkel kunnen we je adviseren over de juiste merken en het gebruik van de producten.

3. Zorg voor een goede bloedcirculatie

Wanneer je shampoo en overige verzorgingsproducten op de juiste manier gebruikt, stimuleer je de bloedcirculatie. Masseer ze bijvoorbeeld zachtjes in de huid, met soepele, ronde bewegingen. Je kunt ook vragen of iemand anders dit voor je doet. Naast dat dit heerlijk ontspannend is, kan een goede bloedcirculatie ook stimulerend werken voor nieuwe haargroei.

4. Kies een fijne hoofdbedekking

Naast een goede verzorging is bescherming ook essentieel om een geïrriteerde hoofdhuid te verminderen en/of voorkomen. Een hoofdbedekking kan hierbij helpen. Bij Sikkenk haarspecialisten hebben we een ruime voorraad mutsjes en sjaals die jouw hoofdhuid beschermen tegen kou, wind, uv-straling en andere irriterende factoren.

Hoofdhuidanalyse

Iedere huid is anders en behoeft een andere verzorging. Bij Sikkenk haarspecialisten bieden we daarom een hoofdhuidanalyse aan. Door middel van een speciale microscoop kunnen we de geïrriteerde hoofdhuid grondig onderzoeken en adviseren hoe de hoofdhuid het beste verzorgd kan worden. Mogen we jou ook adviseren? Maak gerust een afspraak.

Ervaringen

“Professionele, eerlijke en open sfeer.

Ik voelde me er gelijk op mijn gemak, terwijl het geen makkelijk bezoek voor mij was. Hierdoor viel het me reuze mee en ging ik met een heel goed gevoel de deur uit.

Een echte aanrader!”

- Anna

“Goede uitleg, prima advies, heel vriendelijke behandeling en het resultaat mag er zijn. Toen ik vanmiddag voor het eerst in een kledingwinkel kwam zei de verkoopster: Wat is uw haar prachtig geknipt!

Ik vind dat een groot compliment. Jullie hebben voor een heel natuurlijk haarwerk gezorgd.”

- Liesbeth

“Heel fijn geholpen in het proces tot het dragen van een haarwerk, het uitkiezen, aanpassen en knippen. Ik heb vandaag mezelf weer terug gekregen. Het komt heel dichtbij hoe ik er normaal uitzie. Super lieve begeleiding, en nogmaals toverhanden!
Groetjes Yvonne”

- Yvonne

Een vertrouwd adres

Sikkenk haarspecialisten is een gecertificeerde zorgleverancier.

Daarmee ben je altijd verzekerd van de beste zorg én de maximale vergoeding van je zorgverzekeraar.

Kom onze collectie bekijken

Je bent van harte welkom om onze collectie te komen bekijken. Je vindt ons op Wagenweg 122, 2012 NJ in Haarlem.

Bel ons gerust om een vrijblijvende afspraak te maken.

Maak een afspraak

Om er zeker van te zijn dat wij voldoende tijd voor je kunnen vrijmaken werken wij op afspraak