Blog

Haaruitval door medicijngebruik: dit moet je weten

Hoewel medicijnen soms echt nodig zijn in je leven, kunnen ze ook wel eens leiden tot haaruitval. In dit artikel lees je meer over haaruitval door medicijngebruik én over mogelijke oplossingen.

medicijngebruik

Voorbeelden

Chemotherapie is een bekend voorbeeld van medicatie die haarverlies veroorzaakt. Dit komt doordat chemotherapie niet alleen de kankercellen, maar ook andere snelgroeiende cellen in het lichaam aanvalt, zoals de haarzakjes. Een ander voorbeeld van medicijnen die haaruitval kunnen veroorzaken zijn bloeddrukverlagende medicatie. Dit komt doordat de medicijnen de bloedtoevoer naar de haarzakjes kunnen verminderen, waardoor de haargroei afneemt. Verder kunnen sommige antidepressiva, hormonale anticonceptiemiddelen en retinoïden (medicijnen voor de behandeling van acne en huidveroudering) haarverlies veroorzaken.

Corona

De laatste tijd zien we ook veel mensen die last hebben van haaruitval of dunner wordend haar als gevolg van corona. De haaruitval of het dunner wordende haar kwam zowel voor hen als voor ons als een verrassing. Je hoort daar eigenlijk nooit iets over.

Mediceuticals of haaraanvulling

Haaruitval als gevolg van medicijngebruik is een vervelende bijwerking, maar in veel gevallen van tijdelijke aard. Bovendien staat je gezondheid altijd voorop. Maar feit is wel: wanneer je lichaam verzwakt is, kan haarverlies soms blijvend zijn. Dan wil je misschien op zoek naar een oplossing. In het beginstadium van haarverlies bieden we bijvoorbeeld producten van Mediceuticals aan. Deze producten verminderen haarverlies en bevorderen de haargroei. Als het haaruitval je echt in de weg zit, kan ook een haaraanvulling uitkomst bieden. Haaraanvullingen zijn altijd maatwerk. Samen kijken we met welk haarstukje we je oude volume kunnen creëren.

Haarwerk

Soms is een haaraanvulling niet voldoende. De kwaliteit van je haar kan namelijk ook veranderen door medicijngebruik. Het wordt bros of je krijgt juist heel zacht haar. Wij steken altijd tijd en aandacht in het beoordelen van de haarkwaliteit. Als deze te slecht is, dan is een haaraanvulling niet voldoende. Deze zou dan niet goed hechten aan je eigen haar, of er zou een opvallend groot kwaliteitsverschil ontstaan. In dat geval adviseren we een volledig haarwerk. Maar één ding is zeker: we bieden nooit een kant-en-klaar-oplossing. Wij gaan voor een oplossing op maat, waarbij jouw wensen voorop staan.

Ervaringen

“Professionele, eerlijke en open sfeer.

Ik voelde me er gelijk op mijn gemak, terwijl het geen makkelijk bezoek voor mij was. Hierdoor viel het me reuze mee en ging ik met een heel goed gevoel de deur uit.

Een echte aanrader!”

- Anna

“Goede uitleg, prima advies, heel vriendelijke behandeling en het resultaat mag er zijn. Toen ik vanmiddag voor het eerst in een kledingwinkel kwam zei de verkoopster: Wat is uw haar prachtig geknipt!

Ik vind dat een groot compliment. Jullie hebben voor een heel natuurlijk haarwerk gezorgd.”

- Liesbeth

“Heel fijn geholpen in het proces tot het dragen van een haarwerk, het uitkiezen, aanpassen en knippen. Ik heb vandaag mezelf weer terug gekregen. Het komt heel dichtbij hoe ik er normaal uitzie. Super lieve begeleiding, en nogmaals toverhanden!
Groetjes Yvonne”

- Yvonne

Een vertrouwd adres

Sikkenk haarspecialisten is een gecertificeerde zorgleverancier.

Daarmee ben je altijd verzekerd van de beste zorg én de maximale vergoeding van je zorgverzekeraar.

Kom onze collectie bekijken

Je bent van harte welkom om onze collectie te komen bekijken. Je vindt ons op Wagenweg 122, 2012 NJ in Haarlem.

Bel ons gerust om een vrijblijvende afspraak te maken.

Maak een afspraak

Om er zeker van te zijn dat wij voldoende tijd voor je kunnen vrijmaken werken wij op afspraak