Blog

‘Ik wilde weer haar dat bij me paste’

‘Toen ik mijn haar verloor, heb ik heel veel gehuild. Daar schaam ik me niet voor. Het voelde voor mij alsof ik een stukje van mezelf verloor, van mijn identiteit. Het verliezen van mijn haar was voor mij een rouwproces,’ vertelt Lara. ‘Nu heb ik mijn kracht teruggevonden.’

haaruitval

Haar verloren

‘Toen ik mijn haar begon te verliezen door mijn auto-immuunziekte vond ik dit heel erg. De haaruitval kan van de ene op de andere dag doorzetten en dat is wat er bij mij gebeurde.’ Bij een auto-immuunziekte is het eigen afweersysteem ontregeld. Het afweersysteem keert zich tegen het eigen lichaam. Hierdoor kan dus onder andere haaruitval ontstaan. Dit kan een hoop verdriet of onzekerheid meebrengen. Het verliezen van uw haar gaat namelijk gepaard met een verlies van controle.

‘Ik had geen tijd gehad om me voor te bereiden op het haarverlies. Toen het ineens gebeurde, kwam dit hard binnen. Mijn partner was heel lief voor mij toen hij zag hoe deze verandering me raakte. Hij bood aan om het voor me af te scheren, zodat ik het zelf niet hoefde te doen. Ik schaamde voor mijn inmiddels dunne haar, ook al was het iets waar ik graag aan vast wilde houden. Ik vond het niet mooi en het was tijd dat ik het losliet. Afsloot. Ik voelde de tondeuse vakkundig over mijn hoofdhuid gaan en hoorde het haar vallen. Toen ik weer in de spiegel keek, was al mijn haar verdwenen.’

Mijn omgeving

‘Ik wist dat ik niet kaal door het leven wilde. Bij mijn partner vond ik het geen probleem, maar dit was niet iets dat ik met de wereld hoefde te delen. Ik wist niet goed wat voor haarwerk ik wilde en wat mijn opties en mogelijkheden waren. Zodoende kwam ik bij Sikkenk haarspecialisten terecht.’

‘Ik voelde me er begrepen en op mijn gemak. Eigenlijk direct werd er een sfeer gezet waar ik me niet schaamde. Ik mocht verschillende haarwerken proberen en kreeg adviezen over de kleur en stijl die bij mijn uiterlijk en wensen pasten. Bij Sikkenk haarspecialisten was geen vraag te gek en al mijn wensen en verwachtingen weer grondig besproken.

‘Nu heb ik een prachtig haarwerk waar ik me echt goed bij voel. Het komt in de buurt van mijn oude haar, maar ziet er gezonder en voller uit. Ik heb altijd dun haar gehad. Dat had mijn moeder ook en mijn oma evengoed, dus ik had me nooit kunnen verbeelden hoe volumineus en dik haar eruit kon zien. Ik ben zo dankbaar en blij. Ik heb mijn oude ik weer terug, maar dan nóg een beetje beter.’ Bij Sikkenk haarspecialisten vinden we het ontzettend mooi wanneer we mensen zoals Lara kunnen helpen. Heb jij ook een haarwerk nodig, of heb je vragen? Neem gerust contact op.

Ervaringen

“Professionele, eerlijke en open sfeer.

Ik voelde me er gelijk op mijn gemak, terwijl het geen makkelijk bezoek voor mij was. Hierdoor viel het me reuze mee en ging ik met een heel goed gevoel de deur uit.

Een echte aanrader!”

- Anna

“Goede uitleg, prima advies, heel vriendelijke behandeling en het resultaat mag er zijn. Toen ik vanmiddag voor het eerst in een kledingwinkel kwam zei de verkoopster: Wat is uw haar prachtig geknipt!

Ik vind dat een groot compliment. Jullie hebben voor een heel natuurlijk haarwerk gezorgd.”

- Liesbeth

“Heel fijn geholpen in het proces tot het dragen van een haarwerk, het uitkiezen, aanpassen en knippen. Ik heb vandaag mezelf weer terug gekregen. Het komt heel dichtbij hoe ik er normaal uitzie. Super lieve begeleiding, en nogmaals toverhanden!
Groetjes Yvonne”

- Yvonne

Een vertrouwd adres

Sikkenk haarspecialisten is een gecertificeerde zorgleverancier.

Daarmee ben je altijd verzekerd van de beste zorg én de maximale vergoeding van je zorgverzekeraar.

Kom onze collectie bekijken

Je bent van harte welkom om onze collectie te komen bekijken. Je vindt ons op Wagenweg 122, 2012 NJ in Haarlem.

Bel ons gerust om een vrijblijvende afspraak te maken.

Maak een afspraak

Om er zeker van te zijn dat wij voldoende tijd voor je kunnen vrijmaken werken wij op afspraak