Blog

5 feiten en fabels rondom haarwerken uitgelegd

Het internet staat bol van de informatie over haarwerken. Dat is fijn als je jezelf wilt informeren wanneer je bijvoorbeeld een haarwerk nodig hebt. Helaas kan het soms moeilijk zijn om de juiste informatie te vinden en te filteren. Bovendien klopt niet alles wat op het internet staat. Daarom bespreken we in dit blog enkele feiten en fabels rondom haarwerken.

Haarwerken

Feit: Een haarwerk wordt gemaakt van diverse materialen

Tegenwoordig worden haarwerken of haaraanvullingen gemaakt van verschillende materialen. Er zijn haarwerken van echt haar, die gekenmerkt worden door hun sterke kwaliteit en prachtige, matte uitstraling. Daarnaast is er de optie van haarwerken van kunstvezel, die tegenwoordig nauwelijks te onderscheiden zijn van echt haar. Ze voelen licht aan op het hoofd, zijn gebruiksvriendelijk en over het algemeen voordeliger dan hun tegenhangers van echt haar. Bij Sikkenk haarspecialisten bieden we nu ook haarwerken aan gemaakt van een combinatie van echt haar en kunstvezel. Met deze optie kunnen de voordelen van beide materialen worden gecombineerd.

Fabel: Alle haarwerken zijn duur

Vaak wordt gedacht dat de aanschaf van een haarwerk een aanzienlijke uitgave met zich meebrengt, maar dit hoeft niet per se het geval te zijn. Wij hebben samenwerkingen met alle zorgverzekeraars in Nederland, wat betekent dat je recht hebt op de maximale vergoeding van je verzekeraar indien je een verwijsbrief van je (huis)arts hebt ontvangen. Het is echter belangrijk om te weten dat de kosten van onze haarwerken kunnen variëren, omdat een haarwerk van echt haar doorgaans duurder is dan een haarwerk van kunstvezel.

Feit: Een haarwerk wordt op maat gemaakt

Bij Sikkenk haarspecialisten maken we de haarwerken speciaal voor jou op maat. Zo ben je verzekerd van een perfecte pasvorm die naadloos aansluit op jouw wensen. Een op maat gemaakt haarwerk is tegenwoordig vrijwel niet meer te onderscheiden van echt haar. Dit komt doordat we letten op factoren zoals je gezichtsvorm, natuurlijke haarkleur en oorspronkelijke haarlijn. Hierdoor oogt het haarwerk natuurlijk. Bovendien biedt een passend haarwerk comfort en zal het geen irritatie veroorzaken.

Fabel: Een haarwerk wordt alleen gebruikt voor medisch gebruik

Een haarwerk is een fijne keuze wanneer het eigen haar uitvalt, bijvoorbeeld als gevolg van alopecia of chemotherapie. Maar haarwerken kunnen ook een andere functie hebben. Voor mensen die een transitie ondergaan, zoals een geslachtsverandering of een verandering in uiterlijk, kan een haarwerk een belangrijke rol spelen in de expressie en versterking van identiteit.

Feit: Een haarwerk vereist onderhoud

Het is belangrijk om je haarwerk goed te onderhouden voor een optimale levensduur. Dit kan met de juiste verzorgingsproducten en -routine. In de winkel kunnen we je hierover informeren en bij helpen. We geven bijvoorbeeld instructies voor het wassen en stylen van het haarwerk. Ook zijn er andere aspecten waar je rekening mee dient te houden, zoals bescherming tegen de zon en andere schadelijke invloeden van buitenaf. Door je haarwerk goed te verzorgen, blijft dit langer mooi.

Kies voor Sikkenk haarspecialisten

Als je op zoek bent naar een haarwerk, is het belangrijk om je goed te informeren. Onze ervaring haarspecialisten helpen je hier graag bij. Samen gaan we op zoek naar de beste oplossing voor jouw haarprobleem. Neem gerust contact op en ontdek wat er mogelijk is op het gebied van haarwerken!

Ervaringen

“Professionele, eerlijke en open sfeer.

Ik voelde me er gelijk op mijn gemak, terwijl het geen makkelijk bezoek voor mij was. Hierdoor viel het me reuze mee en ging ik met een heel goed gevoel de deur uit.

Een echte aanrader!”

- Anna

“Goede uitleg, prima advies, heel vriendelijke behandeling en het resultaat mag er zijn. Toen ik vanmiddag voor het eerst in een kledingwinkel kwam zei de verkoopster: Wat is uw haar prachtig geknipt!

Ik vind dat een groot compliment. Jullie hebben voor een heel natuurlijk haarwerk gezorgd.”

- Liesbeth

“Heel fijn geholpen in het proces tot het dragen van een haarwerk, het uitkiezen, aanpassen en knippen. Ik heb vandaag mezelf weer terug gekregen. Het komt heel dichtbij hoe ik er normaal uitzie. Super lieve begeleiding, en nogmaals toverhanden!
Groetjes Yvonne”

- Yvonne

Een vertrouwd adres

Sikkenk haarspecialisten is een gecertificeerde zorgleverancier.

Daarmee ben je altijd verzekerd van de beste zorg én de maximale vergoeding van je zorgverzekeraar.

Kom onze collectie bekijken

Je bent van harte welkom om onze collectie te komen bekijken. Je vindt ons op Wagenweg 122, 2012 NJ in Haarlem.

Bel ons gerust om een vrijblijvende afspraak te maken.

Maak een afspraak

Om er zeker van te zijn dat wij voldoende tijd voor je kunnen vrijmaken werken wij op afspraak