Blog

‘Wat is de gemiddelde levensduur van mijn haarwerk?’

We krijgen veel klanten in de zaak met vragen over hun haarwerk. Een van de meest gestelde vragen is hoelang een haarwerk meegaat. Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Gemiddeld gaat een haarwerk een jaar mee, maar we zien grote verschillen in levensduur, afhankelijk van verschillende factoren. In dit blog leggen we uit welke factoren bijdragen aan de levensduur van jouw haarwerk en geven we tips om je haarwerk zo lang mogelijk in goede conditie te houden.

levensduur

Het weer vs. levensduur haarwerk

Het weer kan de conditie van je haarwerk flink beïnvloeden. In de zomer kan langdurige blootstelling aan zonlicht, zeewind en hoge temperaturen de vezel van je haarwerk stugger en droog maken. Dit geldt voor zowel kunstvezel als echt haar. Echt haar verkleurt onder invloed van zonlicht, net als je eigen haar. Daarom is het slim om je haarwerk te beschermen tegen de zomerzon. Het dragen van een zonnehoed of het gebruik van een speciale UV-spray kan helpen om het haarwerk te beschermen tegen verkleuring door zonlicht. Maar ook in de winter kan je haarwerk te lijden hebben. De wrijving van een sjaal, jas of trui zorgt soms voor klitten en pluis..

Levensstijl

Ook je levensstijl kan van invloed zijn op de levensduur van een haarwerk. Wanneer je een actieve levensstijl hebt en veel beweegt, kan je haarwerk sneller verouderen. Wind, zon, stof en transpiratie hebben allemaal invloed op je haarwerk.

Zuurtegraad van de hoofdhuid

De zuurtegraad van de hoofdhuid kan variëren van persoon tot persoon en kan van invloed zijn op de duurzaamheid van een haarwerk. Een hoge zuurtegraad van de hoodhuid of een chemokuur hebben invloed op je haarwerk. Wij bieden in onze zaak verschillende verzorgingsproducten van Mediceuticals die speciaal gemaakt zijn voor de hoofdhuid en bijdragen aan een gebalanceerde zuurtegraad. Hier kunnen wij je altijd over adviseren.

Tips voor thuis

Er zijn een aantal dingen die je thuis kunt doen om je haarwerk zo lang mogelijk mooi te houden.

  • Zorg voor een goede verzorging en onderhoud van het haarwerk. Volg de instructies voor het wassen, onderhoud en stylen van het haarwerk. Gebruik  producten die speciaal zijn ontworpen voor je haarwerk.
  • Vermijd overmatige hittebronnen, zoals de sauna, een hete föhn of stijltangen bij kunstvezels, maar denk bijvoorbeeld ook aan het openen van een hete oven.
  • Bewaar je haarwerk op de juiste manier. Zet het haarwerk af als je gaat slapen en zet het op een standaardje ergens waar het kan ventileren, maar niet in direct zonlicht.
  • Gebruik eventueel extra styling en beschermende UV-producten die speciaal voor haarwerken zijn gemaakt.

Eigen haar vs. haarwerk

Eigenlijk is de conditie van je haarwerk afhankelijk van dezelfde factoren als de conditie van je eigen haar. Het verschil zit hem in het feit dat je eigen haar om de zoveel tijd wordt geknipt en verzorgd door de kapper om het in goede conditie te houden. Een haarwerk groeit niet, maar verdient wel dezelfde verzorging. Daarom geven wij bij de aanschaf van een nieuw haarwerk altijd een verzorgingspakket mee. Hier kun je lang mee vooruit, maar het kan toch zijn dat je haarwerk na een tijd wat stugger en doffer wordt. Wij bieden daarvoor speciale verzorgingsbehandelingen aan. Wij kunnen in ons atelier veel doen om de vezelstructuur weer te herstellen. Als je van tevoren een afspraak maakt, is je haarwerk binnen een uurtje klaar en loop jij weer met prachtig verzorgd haar naar buiten.

Ervaringen

“Professionele, eerlijke en open sfeer.

Ik voelde me er gelijk op mijn gemak, terwijl het geen makkelijk bezoek voor mij was. Hierdoor viel het me reuze mee en ging ik met een heel goed gevoel de deur uit.

Een echte aanrader!”

- Anna

“Goede uitleg, prima advies, heel vriendelijke behandeling en het resultaat mag er zijn. Toen ik vanmiddag voor het eerst in een kledingwinkel kwam zei de verkoopster: Wat is uw haar prachtig geknipt!

Ik vind dat een groot compliment. Jullie hebben voor een heel natuurlijk haarwerk gezorgd.”

- Liesbeth

“Heel fijn geholpen in het proces tot het dragen van een haarwerk, het uitkiezen, aanpassen en knippen. Ik heb vandaag mezelf weer terug gekregen. Het komt heel dichtbij hoe ik er normaal uitzie. Super lieve begeleiding, en nogmaals toverhanden!
Groetjes Yvonne”

- Yvonne

Een vertrouwd adres

Sikkenk haarspecialisten is een gecertificeerde zorgleverancier.

Daarmee ben je altijd verzekerd van de beste zorg én de maximale vergoeding van je zorgverzekeraar.

Kom onze collectie bekijken

Je bent van harte welkom om onze collectie te komen bekijken. Je vindt ons op Wagenweg 122, 2012 NJ in Haarlem.

Bel ons gerust om een vrijblijvende afspraak te maken.

Maak een afspraak

Om er zeker van te zijn dat wij voldoende tijd voor je kunnen vrijmaken werken wij op afspraak