Wanneer je een haarwerk gaat aanschaffen, zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. Wij informeren je graag, zodat je precies weet waar je op moet letten en wat de mogelijkheden zijn.

Welke kleur kies je?

Het kiezen van de juiste kleur is erg belangrijk bij een nieuw haarwerk. De kleurkeuze is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Heb je bijvoorbeeld een haarwerk nodig door plotseling haarverlies, opkomende kaalheid of door een chemokuur? Dan adviseren we je om een kleur te kiezen die het dichtst in de buurt komt van de haarkleur die je voorheen had.

Draag je al een aantal jaren haarwerken? Overweeg dan om een nieuwe kleur te kiezen. Je huidskleur verandert namelijk naarmate je ouder wordt. Het is belangrijk dat je haarkleur goed aansluit bij je huidskleur, zo voorkom je een strenge of harde uitdrukking. Onze natuurlijke haarkleur verandert naarmate de jaren vorderen. Een grijzer haarwerk of highlights in het haarwerk zijn daarom ook goede keuzes.

Verschillende modellen

Wij volgen de haartrends op de voet, zo zijn de haarwerken altijd up-to-date. Onze haarwerken zijn verkrijgbaar in verschillende modellen. Naast de kleurkeuze kun je dus zelf bepalen of je een haarwerk met lang haar wilt of juist met kort haar. Wij adviseren hierbij altijd om een model te kiezen wat het gezicht goed uit laat komen. Lig je door omstandigheden vaak op bed? Kies dan naast een haarwerk voor een fijn mutsje van bamboe katoen om de hoofdhuid te beschermen.

Het haarwerk passend maken

In bijna elk geval moet het gekozen haarwerk nog aangepast worden naar de vorm van je hoofd. Denk hierbij aan het knippen en/of uitdunnen van het haar en het corrigeren van de maat in de nek en bij het voorhoofd. Het op maat maken van het haarwerk is noodzakelijk:

  • een haarwerk dat te klein is kan opkruipen.
  • een haarwerk dat te strak is kan hoofdpijn veroorzaken.
  • een haarwerk dat te groot is kan te ver over het voorhoofd zakken en kan afwaaien.

Haarwerk is een zaak van vertrouwen

Goede voorlichting bij het aanschaffen van een haarwerk is zeer belangrijk. Haarwerken zijn op verschillende plekken verkrijgbaar, echter is het belangrijk om je goed te laten adviseren door een specialist. De haarspecialisten van Sikkenk haarspecialisten adviseren je graag, zodat je een geschikt en passend haarwerk kunt aanschaffen.

Haarwerkadvies bij Sikkenk haarspecialisten

Wil je de verschillende mogelijkheden voor een haarwerk graag in het echt bekijken? Kom dan langs in onze winkel. Wij helpen en adviseren je graag. Uiteraard kun je iemand meenemen om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. We werken op afspraak zodat we de tijd hebben om alle mogelijkheden rustig met je door te nemen. Graag tot ziens!

Contact