Help, mijn haar valt uit!

Per dag verlies je ongeveer 50 tot 120 haren. Best veel, maar omdat er steeds weer nieuwe haren groeien merk je er eigenlijk niks van. Zie je kale plekken of merk je dat je veel meer haar verliest dan normaal? Dan kan er sprake zijn van haaruitval. Haaruitval kan verschillende oorzaken hebben. Het kan komen door medicijngebruik, chemotherapie, erfelijkheid of een haarziekte. Ook veranderingen in je hormoonhuishouding en stress kunnen een rol spelen. Lees hier meer over de oorzaken van haaruitval.

Alopecia

Kaalheid door een haarziekte, ofwel Alopecia, komt veel voor. In onze privé-ruimte ontvangen wij dagelijks mensen die leiden aan een vorm van alopecia, variërend van dun haar tot kale plekjes of gehele kaalheid. We kunnen het haarverlies helaas niet stoppen of genezen, maar hebben gelukkig wel mooie oplossingen zoals dunne haaraanvullingen, haarwerken of mooie headwear. Ook hebben we een uitgebreide verzorgingslijn om de hoofdhuid in een zo optimaal mogelijk conditie te houden.

Wat zijn oorzaken van haaruitval?

Stress

Haaruitval door een stressvolle gebeurtenis komt vaker voor dan je denkt. In de meeste gevallen gaat het gelukkig ook weer over. Toch kan ook tijdelijk haarverlies een grote impact hebben. Bespreek je zorgen met de huisarts en vraag eventueel een verwijsbriefje voor een vergoeding van een haarwerk of hoofdbedekking. Het dragen van een haarwerk, haaraanvulling of hoofdbedekking hindert de nieuwe haargroei niet en kan je door een moeilijke tijd heen helpen.

Chemotherapie

Chemotherapie is ontwikkeld om de kankercellen te vernietigen of te vertragen. Helaas worden daardoor ook gezonde cellen aangetast. De cellen die in onze haarzakjes voor de haargroei zorgen worden tijdelijk vernietigd, dit veroorzaakt haaruitval. Ook bij het gebruik van een icecap is haaruitval helaas niet altijd te voorkomen. Voordat je met een chemokuur begint kun je bij ons langskomen zodat we kunnen kijken naar een geschikt haarwerk wat zo goed mogelijk past bij je huidige haarstijl.

Erfelijkheid en Hormonen

Alopecia Androgenetica is de meest voorkomende vorm van haaruitval. Bij mannen komt haaruitval eerst voor in de voorste haargrens, bij de slapen en de kruin. Bij vrouwen vindt het meer gelijkmatig plaats en wordt het haar bovenop het hoofd dunner. Erfelijkheid en gevoeligheid voor het hormoon ‘dihydrotestosteron’ zijn de oorzaak. Het zorgt ervoor dat op bepaalde plekken van de hoofdhuid de haarfollikels langzaam krimpen. Dit leidt weer tot dun haar en kale plekken.

Veel vrouwen met dun haar ervaren dit als een probleem. Het kan je belemmeren in het dagelijkse functioneren, zoals op de fiets stappen als het waait, en het kan invloed hebben op je zelfbeeld. Voor deze vrouwen hebben we mooie dunne haaraanvullingen die heel eenvoudig te bevestigen zijn in het eigen haar.

Sikkenk Haarspecialisten

Sikkenk haarspecialisten heeft alles voor de vrouw en man met haaruitval onder een dak. In onze winkel met grote showroom en mooie privé-paskamers adviseren we je graag over de mogelijkheden. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat jij je weer mooi en zelfverzekerd voelt, ondanks haaruitval.

Om er zeker van te zijn dat wij voldoende tijd voor je kunnen vrijmaken werken wij op afspraak. Neem contact met ons op om een (vrijblijvende) afspraak te maken.

Contact