Sikkenk haarspecialisten heeft een zeer grote collectie haarwerken van echt haar, kunstvezel en een combinatie van beide (duo fiber). Waar je voor kiest is heel persoonlijk. Elk type haarwerk heeft voor- en nadelen maar het is niet zo dat je direct het verschil ziet. We vertellen je daarom graag wat de verschillen zijn zodat je een goede keuze kunt maken!

Haarwerk van echt haar

Een haarwerk van echt haar heeft een natuurlijke uitstraling en voelt ook zeer natuurlijk aan. Het is matter en wat zwaarder op het hoofd dan een haarwerk van kunstvezel. Echt haar kan in tegenstelling tot kunstvezel goed tegen hitte. Zo kun je jouw haarwerk krullen en föhnen op een lage temperatuur. Ook is het mogelijk om een haarwerk van echt haar te verven. Je kunt er mee slapen, maar dan wordt het haar wel snel minder mooi.

Een haarwerk van echt haar heeft ook een aantal nadelen. Zo heeft een haarwerk van echt haar meer verzorging nodig dan een kunstvezel haarwerk en kan het verkleuren. Het haar in model brengen kost ook meer tijd, omdat het na het wassen opnieuw gestyled moet worden. Daarnaast kun je niet zwemmen met een haarwerk van echt haar.

Kunstvezel haarwerk

Kunstvezel haarwerken zijn zeer gebruiksvriendelijk en in alle soorten kapsels verkrijgbaar. Een kunstvezel model voelt lichter op het hoofd en na het wassen springt het meteen weer in model. Even met je handen door het haar en je bent klaar om de deur uit te gaan. Dat maakt kunstvezel modellen zeer geliefd bij onze klanten. Door het dragen van het haarwerk vormt het haarwerk steeds meer naar je hoofd. Een groot voordeel van een kunstvezel haarwerk is de prijs, het prijskaartje valt in vergelijking tot echt haar voordeliger uit.

Een haarwerk van kunstvezel kan helaas wel verkleuren, maar dat gaat op een natuurlijke manier. Een ander nadeel aan kunstvezel is dat je er niet alles mee kunt doen. Het is belangrijk om op te passen met warmtebronnen. Kunstvezel mag niet geföhnd worden en ook niet gekruld worden met een krultang. Ook is het helaas niet mogelijk om kunstvezel te verven en kun je er niet mee zwemmen.

Duo fiber haarwerk

Duo fiber is een mix van 30% echt haar en 70% high tech vezels. Zo voelt het aan als echt haar, maar heeft het de voordelen van hittebestendige vezels. Dat maakt dat een duo fiber haarwerk gemakkelijk te stylen is. De vezels kunnen met warmtebronnen tot 120 graden behandeld worden. Ook slijt duo fiber minder snel en heeft het net als echt haar een natuurlijke uitstraling.

Bij duo fiber ben je, net zoals met echt haar, wel iets langer bezig met de verzorging van het haarwerk. Het stylen kost meer tijd en net als een kunstvezel haarwerk is duo fiber gevoeliger voor verkleuring dan een haarwerk van echt haar.

Verzorging haarwerk

Om je haarwerk zo lang mogelijk mooi te houden is een goede verzorging essentieel. Het is belangrijk om het haar met de juiste producten te behandelen. Welke producten je het best kunt gebruiken is afhankelijk van het type haarwerk. We adviseren je hier graag over. Wil je het haarwerk liever door ons laten verzorgen? Ook dat is mogelijk!

Haarwerken bij Sikkenk haarspecialisten

In onze winkel met grote showroom en mooie privé-paskamers laten we je graag de verschillende haarwerken zien. We werken graag op afspraak zodat je in alle rust verschillende modellen kunt passen. Onze gediplomeerde specialistes kunnen je hierbij goed adviseren en al je vragen beantwoorden. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat jij je weer mooi en zelfverzekerd voelt.

Maak een vrijblijvende afspraak!