Verschillende oorzaken van

Haaruitval

Haarverlies of haaruitval kan verschillende oorzaken hebben. Het kan erfelijk bepaald zijn, maar ook hormonale afwijkingen, huidziektes zoals eczeem, allergie, bestraling, chemotherapie, stress en gebruik van medicijnen kunnen haarverlies veroorzaken.

Ons haar is verbonden aan ons zelfvertrouwen en onze eigenwaarde. Haaruitval brengt gevoelens van wanhoop, verdriet en onzekerheid met zich mee. Wij begrijpen als geen ander hoe moeilijk het voor u is. In onze privé ruimte kun u samen met onze specialiste uw haar tonen en uw emoties bespreken. Wij zorgen voor een natuurlijke uitstraling, een optimale pasvorm en een fijn draagcomfort. Ons doel is dat u met een goed en zelfverzekerd gevoel bij ons vandaan gaat!

Haaruitval

Door stress

Haaruitval door een stressvolle gebeurtenis is veelvoorkomend. Het gaat gelukkig in de meeste gevallen ook weer over. Toch kan ook tijdelijk haarverlies een grote impact hebben. Bespreek uw zorgen met uw huisarts en als u dit wenst kunt u een verwijsbriefje krijgen voor de vergoeding van een haarwerk of hoofdbedekking. Het dragen van een haarwerk, haaraanvulling of hoofdbedekking hindert de nieuwe haargroei niet en kunt u door een moeilijke tijd heen helpen.

Haaruitval door

Chemotherapie

Chemotherapie is ontwikkeld om de kankercellen, maar ook gezonde cellen te vernietigen of te vertragen. De cellen die in onze haarzakjes voor de haargroei zorgen worden tijdelijk vernietigd en dit veroorzaakt haaruitval. Voordat u met uw chemokuur begint, kunt u bij ons langskomen zodat wij uw haarwerk zo goed mogelijk kunnen aanpassen aan uw huidige haarstijl. Maar ook als u iets anders wilt uitzoeken is het verstandig om wat vroeger in het proces te komen, omdat het rust geeft en alle energie gericht kan worden op de behandeling en verwerking.

Ook bij het gebruik van een icecap is haaruitval helaas niet altijd te voorkomen. Wij reserveren ook dan een haarwerk kosteloos voor u. Als u last krijgt van haaruitval kunt u het haarwerk bij ons laten aanpassen op maat.

Haaruitval door

Alopecia

De meest voorkomende haarziekte is alopecia. Dit is een verzamelnaam, hier zijn verschillende vormen van. In onze privé ruimte ontvangen wij dagelijks mensen die leiden aan een vorm van alopecia, variërend van gehele kaalheid tot kale plekjes of dun haar. Wij kunnen het haarverlies niet stoppen of genezen, maar hebben wel mooie oplossingen. Ook hebben we een uitgebreide verzorgingslijn om de hoofdhuid in een zo optimaal mogelijk conditie te houden.

“De aanschaf van een haarwerk is tevens een belangrijke stap voor transgenders. Bij het transitieproces van man naar vrouw kunt u tegen het probleem van mannelijke kaalheid aanlopen.”

Haaruitval bij

Mannen

Haaruitval kan zowel op jonge als een wat oudere leeftijd voorkomen. Bij mannen begint haaruitval meestal achter op het hoofd, ook wel mannelijke kaalheid genaamd. Soms gaat haaruitval gepaard met het gevoel van verlies en onzekerheid. Ook mannen willen dat het niet zichtbaar is dat zij een haarstuk dragen. Haarstukken voor mannen worden nauwkeurig op maat gemaakt en aangesloten op het bestaande haar. Vroeger werd dit een toupet genoemd. Een haarstuk op maat gemaakt is vederlicht om te dragen en is zowel in echt haar als in kunstvezel te verkrijgen.

Een vertrouwd adres

Sikkenk haarspecialisten is een gecertificeerde zorgleverancier.

Daarmee bent u altijd verzekerd van de beste zorg én de maximale vergoeding van uw zorgverzekeraar.

Kom onze collectie bekijken 

U bent van harte welkom om onze collectie te komen bekijken. U vindt ons op Wagenweg 122, 2012 NJ in Haarlem.

Bel ons gerust om een vrijblijvende afspraak te maken.

Telefoonnummer: 023 532 58 83

Openingstijden: Dinsdag t/m Zaterdag 10:00 – 17:00 uur

Telefoonnummer: 

023 532 58 83

Openingstijden:

Dinsdag t/m Zaterdag 10:00 – 17:00 uur