Blog

Zo straal je, ook met haarverlies

Al haar hele leven was de herfst Ria’s favoriete seizoen. Maar nu zag ze ertegenop. Nu de chemotherapie gestart was, zou ze binnen afzienbare tijd haar haren verliezen. En dat terwijl ze er altijd zo van genoot om over het strand te lopen en de zeewind met haar haren te laten spelen.

haarverlies

Ellen Wetting, haarwerkspecialiste bij Sikkenk haarspecialisten, kan zich haar eerste kennismaking met Ria nog precies herinneren. ‘Ze had haar eigen haar nog, maar was erg verdrietig. De achtbaan van emoties waarin ze beland was, overweldigde haar en ze zag enorm op tegen het moment dat ze kaal zou worden. We hebben hier een aparte ruimte waar klanten in alle rust haarwerken kunnen passen. Daardoor voelde Ria zich niet bezwaard om haar tranen te laten stromen en dat luchtte enorm op. Ze begon er zelfs plezier in te krijgen om een paar heel verschillende haarwerken te passen. Uiteindelijk viel de keuze toch op een exemplaar dat erg op haar eigen kapsel leek. Na een uurtje verliet Ria, duidelijk een stuk opgeluchter dan toen ze binnenkwam, de zaak.’

Bevrijdende lach

Drie weken later belde Ria op: haar haren begonnen uit te vallen en ze wilde langskomen om het haarwerk op te halen. ‘Ik kon die middag meteen tijd voor haar vrijmaken’, vervolgt Ellen. ‘Ria was weer wat terneergeslagen, maar toen ik haar het nieuwe haarwerk opzette, brak er gelijk een bevrijdende lach door. Voordat ze weer naar huis ging, bewonderde ze nog onze nieuwe herfstcollectie met leuke sjaaltjes, mutsjes en petten in warme herfsttinten die fijn zijn om het haarwerk mee af te wisselen. Voor warme nazomerdagen die ons wellicht ook nog te wachten staan, koos ze een kleurige zonnehoed waaraan een randje haar is bevestigd én schafte ze een setje zonnebrandproducten aan van de fijne verzorgingslijn die we verkopen. Daaraan zijn geen chemische stoffen toegevoegd en ze worden goed verdragen door een heel gevoelige huid. Het was zo mooi om te zien hoe blij Ria werd van haar aankopen. Het gaf haar weer een stuk zelfvertrouwen en eigenwaarde terug! En ze kan straks weer genieten van het gevoel van de wind door haar haren.’

Ervaringen

“Wat een geweldige zaak en wat een enorme voorraad. Personeel is zeer bekwaam en ontzettend vriendelijk. Nemen alle tijd voor je en weten waarover ze praten. Alles wordt voor je geregeld via de zorgverzekeraar. HULDE.”

- Wilmar

“Ik vond het een goede verzorging en vriendelijke mensen name mijn haar probleem serieus”

- Mario

“Super vriendelijk en erg behulpzaam. Totaal geen druk om een haarwerk aan te schaffen. Voelde mij zeer op mijn gemak en gehoord”

- Patricia

Een vertrouwd adres

Sikkenk haarspecialisten is een gecertificeerde zorgleverancier.

Daarmee ben je altijd verzekerd van de beste zorg én de maximale vergoeding van je zorgverzekeraar.

Kom onze collectie bekijken

Je bent van harte welkom om onze collectie te komen bekijken. Je vindt ons op Wagenweg 122, 2012 NJ in Haarlem.

Bel ons gerust om een vrijblijvende afspraak te maken.

Maak een afspraak

Om er zeker van te zijn dat wij voldoende tijd voor je kunnen vrijmaken werken wij op afspraak