Blog

Mooi en zelfverzekerd ondanks haarverlies

Als je haar dunner begint te worden, maak je je meestal niet gelijk zorgen. Maar als er steeds meer haren in je borstel achterblijven of vriendinnen plotseling een opmerking maken, dan kan dat meer pijn doen dan je dacht.

Bij Sikkenk haarspecialisten kun je terecht als je haar dunner wordt, om welke reden dan ook. ‘Eerst kijken we wat het probleem is’, zegt Martine Elzinga. ‘Vaak zijn vrouwen al bij hun huisarts of dermatoloog geweest om hun zorgen te bespreken. Soms is haaruitval van tijdelijke aard, door een chemokuur of door hormonale schommelingen, en soms blijvend. Voor beide groepen is een goede hoofdhuidverzorging belangrijk. In de winkel hebben we een uitgebreide verzorgingslijn voor verschillende hoofdhuidproblemen. Voor advies kun je gewoon een keer bij ons binnenlopen. We helpen je graag!’

Martine gaat verder: ‘Misschien denk je er niet direct aan, maar met dunner haar is het in de winter echt een stuk frisser buiten en ook in bed. Daarvoor hebben we een collectie heerlijk zachte mutsjes om ‘s nachts te dragen en hippe hoeden voor buiten.’ Ze laat de grote collectie petten en mutsjes zien, allemaal in een fijne privéruimte om rustig te kunnen passen.

‘Ook kunnen we je helpen met mooie, natuurlijke haaraanvullingen die heel gemakkelijk in het haar te voegen zijn. Licht om te dragen en gemakkelijk eruit te halen wanneer je wilt. Zo kom je mooi voor de dag als je bijvoorbeeld naar een concert gaat of een avondje uit. Maar we merken dat vrouwen hun haaraanvulling steeds vaker gebruiken naarmate hun zelfvertrouwen groeit. Ze voelen zich zelfbewuster en zitten weer beter in hun vel.’ Martine zegt gepassioneerd: ‘Want is het niet gek dat we zoveel aandacht besteden aan onze make-up en kleding, maar dat je haaruitval maar dient te accepteren? Haar is zó’n belangrijk onderdeel van je uitstraling, en wij zorgen ervoor dat je je weer vrouw voelt, met een natuurlijke uitstraling.’

‘Het stond heel natuurlijk’

Van de ene op de andere dag begon mijn haar uit te vallen en ontstonden er ontsierende kale plekken op mijn hoofd. Toen de dermatoloog mij vertelde dat ik alopecia had, keek ik hem eerst verbaasd aan. Alopecia? Daar had ik nog nooit van gehoord! Toen hij me vertelde dat deze ziekte voor blijvende kale plekken kon zorgen, schrok ik best wel. Ik vond het al eng dat mijn haar uitviel, maar ik had gehoopt dat de dermatoloog een oplossing zou hebben.

Helaas had hij dat niet en gaf hij mij het advies om naar een haarwerkspecialist te gaan. Eerst dacht ik dat dit alleen voor oudere kalende mannen was. Toch ben ik na een aantal dagen van bezinning inderdaad naar de winkel gegaan. Want rondlopen met kale plekken was écht geen optie voor mij! Bij Sikkenk hebben de specialisten mij ontzettend goed geholpen. Ze waren zo begripvol en behulpzaam dat ik daar eerst een potje heb zitten huilen. Alle emoties kwamen los. Vervolgens heb ik alle informatie gekregen die ik nodig had. Omdat ik voornamelijk kaalheid aan de bovenkant van mijn hoofd heb, was een haaraanvulling voor mij de beste oplossing. Dus daar ging ik voor. Toen ik de haaraanvulling voor het eerst droeg, was ik zo blij! Het stond heel natuurlijk; je kon helemaal niet zien dat het niet mijn eigen haar was.

Ik vond het heel fijn dat er bij Sikkenk zoveel rekening met mijn privacy gehouden, want ik schaamde me toch wel een beetje voor mijn ziekte. De mensen weten daar echt wat ze doen, dus ik kan ze aanraden bij iedereen die kampt met haarverlies!

Sabine (33)

Ervaringen

“Professionele, eerlijke en open sfeer.

Ik voelde me er gelijk op mijn gemak, terwijl het geen makkelijk bezoek voor mij was. Hierdoor viel het me reuze mee en ging ik met een heel goed gevoel de deur uit.

Een echte aanrader!”

- Anna

“Goede uitleg, prima advies, heel vriendelijke behandeling en het resultaat mag er zijn. Toen ik vanmiddag voor het eerst in een kledingwinkel kwam zei de verkoopster: Wat is uw haar prachtig geknipt!

Ik vind dat een groot compliment. Jullie hebben voor een heel natuurlijk haarwerk gezorgd.”

- Liesbeth

“Heel fijn geholpen in het proces tot het dragen van een haarwerk, het uitkiezen, aanpassen en knippen. Ik heb vandaag mezelf weer terug gekregen. Het komt heel dichtbij hoe ik er normaal uitzie. Super lieve begeleiding, en nogmaals toverhanden!
Groetjes Yvonne”

- Yvonne

Een vertrouwd adres

Sikkenk haarspecialisten is een gecertificeerde zorgleverancier.

Daarmee ben je altijd verzekerd van de beste zorg én de maximale vergoeding van je zorgverzekeraar.

Kom onze collectie bekijken

Je bent van harte welkom om onze collectie te komen bekijken. Je vindt ons op Wagenweg 122, 2012 NJ in Haarlem.

Bel ons gerust om een vrijblijvende afspraak te maken.

Maak een afspraak

Om er zeker van te zijn dat wij voldoende tijd voor je kunnen vrijmaken werken wij op afspraak