Blog

Monique, de haarwerkspecialist

09.00 uur

Eigenaresse Annemiek is druk bezig terwijl ik binnenstap op een regenachtige donderdag. De computer staat al aan en ik controleer de agenda. Het belooft weer een interessante dag te worden. De administratie werk ik bij, zodat ik daarna in alle rust de dag kan voorbereiden. Dorien komt straks als eerste, dus daar wil ik alle tijd voor hebben.

10.00 uur

Zojuist is Dorien binnengekomen. Gistermiddag belde ze op. Ze kwam net terug van de oncologieverpleegkundige die haar alles heeft verteld over de chemokuur die ze binnenkort krijgt. ‘Het lijkt me vreselijk om mijn haar te verliezen’, zegt ze zachtjes. Samen bespreken we wat voor haarwerk ze zou willen. Ik selecteer er enkele uit onze voorraad van ruim 1000 modellen en dan begint het passen. Langzamerhand breekt er een lach door op haar gezicht. ‘Ik dacht dat zo’n haarwerk warm zou zijn en erg zou kriebelen, maar dat is helemaal niet zo. Het is me zo meegevallen’, verzucht Dorien opgelucht wanneer ze haar keus gemaakt heeft. ‘Hier durf ik straks best de straat mee op. Mensen zullen gewoon denken dat ik mijn haar kort heb laten knippen, je ziet helemaal niet dat het een haarwerk is.’

11.30 uur

Terwijl ik bezig ben met het wassen en verzorgen van een haarwerk van één van onze klanten, komt Jannie binnen. Ze is al 30 jaar kind aan huis in ons familiebedrijf. ‘Ik wil even een afspraak maken Annette, wanneer kan ik weer langskomen om een nieuwe haarwerk uit te zoeken? Ik heb echt weer zin in een nieuw modelletje.’ Vanwege haar haarziekte alopecia vergoedt haar zorgverzekering jaarlijks een nieuwe haarwerk. Dit wordt altijd geregeld door Greet, en ik merk dat dit erg gewaardeerd wordt zodat je er zelf niet meer naar hoeft om te kijken. We prikken een datum.

13.30 uur

Van Martine, mijn collega, hoorde ik al dat Esther had gebeld. Vanmorgen had ze de eerste plukken haar op haar kussen gevonden. Daarom heeft ze besloten dat vandaag maar al haar haar eraf moet. Voor klanten als Esther maken we zo snel mogelijk tijd. Ze komt binnen, samen met haar man. ‘Bert gaat mijn haar eraf knippen’, zegt Esther ferm. ‘Maar ik vind het wel fijn als jij erbij bent Monique.’ Berts handen trillen als hij de eerste plukken afknipt. Ik zie een traan langs Esthers wang lopen. Het haarwerk dat Esther een paar weken geleden heeft uitgezocht, ligt al klaar en wordt door mij op maat gemaakt en naar Esthers wensen geknipt en gepersonaliseerd. ‘Raar hè, eigenlijk vind ik het wel een opluchting dat mijn haar er nu af is. En het haarwerk vind ik geweldig!’ Daarna heeft Esther nog een mutsje uitgezocht, zodat haar hoofd ´s nachts ook lekker warm blijft.

15.00 uur

Jolanda komt een nieuwe haaraanvulling laten aanmeten. Vooral bovenop haar hoofd is haar haar erg dun en daarvoor draagt ze een haarstuk dat met clipjes aan haar eigen haar wordt vastgezet. ‘Ik heb gehoord dat er ook andere bevestigingsmogelijkheden zijn’, zegt ze. Haarwerken kunnen inderdaad bijvoorbeeld ook geplakt worden met een pleister, maar Jolanda kiest uiteindelijk weer voor de clips. ‘Dat vind ik toch het handigst’, lacht ze.

Als ik ’s avonds met eigenaresse Annemiek de salon afsluit en mijn collega Anneke terugkomt van het bezoek aan een cliënt in het ziekenhuis, dan denk ik nog even aan ons team en onze cliënten terug. Ze kwamen niet allemaal vrolijk de zaak binnen, maar allemaal gingen ze vol zelfvertrouwen de straat weer op. Wat heb ik toch een mooi vak!

Ervaringen

“Professionele, eerlijke en open sfeer.

Ik voelde me er gelijk op mijn gemak, terwijl het geen makkelijk bezoek voor mij was. Hierdoor viel het me reuze mee en ging ik met een heel goed gevoel de deur uit.

Een echte aanrader!”

- Anna

“Goede uitleg, prima advies, heel vriendelijke behandeling en het resultaat mag er zijn. Toen ik vanmiddag voor het eerst in een kledingwinkel kwam zei de verkoopster: Wat is uw haar prachtig geknipt!

Ik vind dat een groot compliment. Jullie hebben voor een heel natuurlijk haarwerk gezorgd.”

- Liesbeth

“Heel fijn geholpen in het proces tot het dragen van een haarwerk, het uitkiezen, aanpassen en knippen. Ik heb vandaag mezelf weer terug gekregen. Het komt heel dichtbij hoe ik er normaal uitzie. Super lieve begeleiding, en nogmaals toverhanden!
Groetjes Yvonne”

- Yvonne

Een vertrouwd adres

Sikkenk haarspecialisten is een gecertificeerde zorgleverancier.

Daarmee ben je altijd verzekerd van de beste zorg én de maximale vergoeding van je zorgverzekeraar.

Kom onze collectie bekijken

Je bent van harte welkom om onze collectie te komen bekijken. Je vindt ons op Wagenweg 122, 2012 NJ in Haarlem.

Bel ons gerust om een vrijblijvende afspraak te maken.

Maak een afspraak

Om er zeker van te zijn dat wij voldoende tijd voor je kunnen vrijmaken werken wij op afspraak