Blog

De mogelijkheden van een haarwerk of haaraanvulling

Iedereen kan haarwerken verkopen, maar niet iedereen is haarwerkspecialist. Sikkenk haarspecialisten is dat wel. Het is een vak om ervoor te zorgen dat een haarwerk precies goed zit. Dit alles is een kwestie van ervaring en aandacht, en dat is er hier genoeg. In dit artikel lees je alles over de mogelijkheden van haarwerken bij Sikkenk haarspecialisten.

mogelijkheden

Haaranalyse

Als je nog haar hebt, bijvoorbeeld omdat je nog niet bent begonnen met chemotherapie, kijkt de haarspecialiste goed naar de haarstructuur. Misschien heb je van jezelf mat haar, of juist glanzend. De één heeft heel fijn haar, terwijl de ander juist dik haar heeft. Ook kijkt de haarspecialiste naar je haarkleur. Niemand heeft ‘gewoon’ blond, bruin, zwart of rood haar. Je hebt heel veel verschillende kleurschakeringen die tot een uiteindelijke haarkleur leiden. Ieder haar is anders, en datzelfde geldt voor de mogelijkheden voor haarwerken en haaraanvullingen.

Het materiaal

Zeker in het geval van haaraanvullingen is het belangrijk om een aanvulling te kiezen die je eigen haar nabootst. Omdat je eigen haar ook nog zichtbaar is, wil je voorkomen dat je een overgang ziet. Echt haar heeft vaak een iets mattere uitstraling dan een kunstvezel, maar wanneer mensen voor het eerst binnenkomen, vergissen ze zich daar nog wel eens in. Ze komen binnen met het idee dat ze echt haar willen, maar wijzen vervolgens een haarwerk van kunstvezel aan in de showroom. Bij kunstvezel denken mensen al snel aan een glanzende pruik die je in de verte tegemoetkomt, maar dat is al lang niet meer het geval. Natuurlijk zijn er modellen met een glanzende vezel, wat goed past als je van jezelf glanzend haar hebt. Maar we hebben ook haaraanvullingen en haarwerken van kunsthaar met een mattere en fijne structuur. Het maar net wat bij je past.

De kleur

Zoals benoemd heeft niemand ‘gewoon’ blond, bruin, zwart of rood haar. Daarom hebben onze haaraanvullingen en haarwerken vaak allerlei kleurschakeringen, zoals lowlights en highlights. We hebben ook haarwerken met natuurlijke uitgroei, of met grijze kleurschakeringen. Je kunt er zelfs voor kiezen om steeds iets grijzer te gaan wanneer je een nieuw haarwerk uitkiest.

Het model

Ieder haar is anders. De één heeft prachtige krullen, de ander sierlijk stijl haar. Hetzelfde geldt voor onze haarwerken. We hebben voor iedere coupe een oplossing. Daarnaast kunnen wij het haarwerk knippen en stylen, zodat het haarwerk helemaal naar jouw wens wordt.

Veel mogelijkheden

Wanneer je voor een heel haarwerk kiest, kun je gaan voor iets compleet nieuws. Misschien heb je altijd al krullen gewild, of een volle bos met haar. Maar de meeste mensen willen zichzelf in de spiegel terugzien. Daarom adviseren we vaak om zo dicht mogelijk bij je eigen haar te blijven. Overigens betekent dat niet dat je niet af kunt wisselen. Gemiddeld gezien gaat een haarwerk een jaar mee, en krijg je één haarwerk per jaar vergoed. Je kunt ervoor kiezen om van kapsel te veranderen. Of om bijvoorbeeld langzaamaan voor grijstinten te gaan. Er zijn zoveel mogelijkheden!

Ervaringen

“Professionele, eerlijke en open sfeer.

Ik voelde me er gelijk op mijn gemak, terwijl het geen makkelijk bezoek voor mij was. Hierdoor viel het me reuze mee en ging ik met een heel goed gevoel de deur uit.

Een echte aanrader!”

- Anna

“Goede uitleg, prima advies, heel vriendelijke behandeling en het resultaat mag er zijn. Toen ik vanmiddag voor het eerst in een kledingwinkel kwam zei de verkoopster: Wat is uw haar prachtig geknipt!

Ik vind dat een groot compliment. Jullie hebben voor een heel natuurlijk haarwerk gezorgd.”

- Liesbeth

“Heel fijn geholpen in het proces tot het dragen van een haarwerk, het uitkiezen, aanpassen en knippen. Ik heb vandaag mezelf weer terug gekregen. Het komt heel dichtbij hoe ik er normaal uitzie. Super lieve begeleiding, en nogmaals toverhanden!
Groetjes Yvonne”

- Yvonne

Een vertrouwd adres

Sikkenk haarspecialisten is een gecertificeerde zorgleverancier.

Daarmee ben je altijd verzekerd van de beste zorg én de maximale vergoeding van je zorgverzekeraar.

Kom onze collectie bekijken

Je bent van harte welkom om onze collectie te komen bekijken. Je vindt ons op Wagenweg 122, 2012 NJ in Haarlem.

Bel ons gerust om een vrijblijvende afspraak te maken.

Maak een afspraak

Om er zeker van te zijn dat wij voldoende tijd voor je kunnen vrijmaken werken wij op afspraak