Blog

De meest gestelde vragen over de hoofdhuid

Soms is de oorzaak van hoofdhuidproblemen heel duidelijk. Bijvoorbeeld ziekte, medicijngebruik of chemotherapie. In dat soort gevallen weten we al snel wat er gedaan moet en kan worden. In andere gevallen kan het lastiger zijn om een vinger op de oorzaak te leggen. Om te onderzoeken wat er dan aan de hand kan zijn, bieden we bij Sikkenk haarspecialisten een hoofdhuidanalyse aan.

hoofdhuidanalyse

Verschillende problemen

Hoofdhuidproblemen zijn heel vervelend. Ze uiten zich op verschillende manieren. Voorbeelden zijn:

  • Een jeukende hoofdhuid kan erg vervelend zijn en voor veel klachten zorgen. Door veelvuldig te krabben ontstaan wondjes die op hun beurt weer gaan jeuken en zo ontstaat een vicieuze cirkel.
  • Roos. Bij een snellere celvernieuwing dan gewoonlijk, krijgt u last van schilfertjes.
  • Schimmel. Wanneer de beschermlaag op de huid verdwijnt kunnen schimmels doordringen in de haarzakjes, met alle gevolgen van dien. U ziet dan bijvoorbeeld plekjes in een andere kleur dan uw eigen haarkleur of het haar breekt af.
  • Eczeem. Vaak worden eczeem en roos door elkaar gehaald. Dit komt doordat bij eczeem, net zoals bij roos, ook schilfertjes kunnen ontstaan. Het verschil is dat bij eczeem de huid vaak rood wordt bij een lichte huid en lichter bij een donkere huid.

Wat kan ik zelf doen om mijn hoofdhuid te verzorgen?

De algemene conditie en gezondheid van de huid hangen nauw samen met elkaar. Alles wat goed is voor uw gezondheid vloeit ook door in de conditie van de huid. Denk bijvoorbeeld aan gezond eten en genoeg water drinken. Verder is het belangrijk om niet met huidproblemen te blijven lopen. Hierdoor verergert het probleem vaak of loopt u misschien het risico de haarfollikels te blokkeren en haarzakjes te beschadigen.

Bepalen en behandelen

Om tot de kern te komen van uw hoofdhuidproblemen kunnen we bij Sikkenk haarspecialisten een hoofdhuidanalyse uitvoeren. Bij deze behandeling gebruiken we een speciale microscoop om de hoofdhuid en haren te onderzoeken. Zo bepalen we wat er aan de hand is en welke hoofdhuidproblemen, zoals bijvoorbeeld roos of eczeem, de overhand hebben.’

Daarna gaan we kijken naar een behandelplan om te zorgen dat uw hoofdhuid weer gezond wordt. Dit doen we bijvoorbeeld met behulp van speciale producten. Bij Sikkenk haarspecialisten werken we met de producten van Mediceuticals. Dit merk is specifiek gericht op mensen met haaruitval, hoofdhuidproblemen en dunner wordend haar. Verder geven we u adviezen mee, zodat u thuis ook uw hoofdhuid kan verzorgen.

Ervaringen

“Goede service en veel tijd en geduld
Het voelt goed.”

- Elsje Schaap

“Fantastische service en klantvriendelijkheid! Prachtige haarstukken e.d. In één woord grandioos.”

- Monique

“Vriendelijk geholpen”

- Jeanette Meijer

Een vertrouwd adres

Sikkenk haarspecialisten is een gecertificeerde zorgleverancier.

Daarmee ben je altijd verzekerd van de beste zorg én de maximale vergoeding van je zorgverzekeraar.

Kom onze collectie bekijken

Je bent van harte welkom om onze collectie te komen bekijken. Je vindt ons op Wagenweg 122, 2012 NJ in Haarlem.

Bel ons gerust om een vrijblijvende afspraak te maken.

Maak een afspraak

Om er zeker van te zijn dat wij voldoende tijd voor je kunnen vrijmaken werken wij op afspraak