Blog

Haarwerken en pruiken: dit is het verschil

Wanneer u uw haar verliest, kan dit veel emoties met zich meebrengen. Soms is de oorzaak heel duidelijk, in andere gevallen ligt het probleem wat dieper. Dit kan leiden tot veel frustratie, verdriet of onbegrip. Zeker in deze lastige tijd bent u erg gevoelig voor gevoelens van onzekerheid. Juist dan kan die terminologie – zoals het verschil tussen ‘pruik’ en ‘haarwerk’ zo belangrijk zijn.

Pruiken

De eerste associatie die mensen vaak hebben bij het woord ‘pruik’ is het idee van een carnavals- of feestwinkel. We denken dan snel aan relatief goedkope pruiken in felle kleurtjes die we bijvoorbeeld aanschaffen voor een feestje. Men kan zien dat het niet echt is. De haarlijn en de glans zijn vaak onnatuurlijk. Geen prettig idee als u uw haar verloren bent: dan wilt u juist een haarwerk dat als uw eigen haar aanvoelt. Niet iets dat duidelijk als nep te herkennen is. Daarom spreken we bij Sikkenk haarspecialisten enkel van ‘haarwerken’.

Haarwerken

Een haarwerk heeft vaak veel lading voor de drager. Een haarwerk is mooi, beweegt natuurlijk en is stevig bevestigd op uw hoofd. Het belangrijkste is dat het er echt uitziet. Bovendien is een haarwerk een hulpmiddel om u zelfvertrouwen te geven. Haarwerken bewegen net als echt haar en zijn met zorg en liefde gemaakt. Een haarwerk is een middel voor veel mensen om opnieuw zichzelf te zijn; om zich weer te voelen als hun ‘oude ik’.

Geen verschil

In essentie is er geen verschil tussen een haarwerk en een pruik. Er zijn tenslotte ook pruiken van uitstekende kwaliteit op de markt. Het gaat meer om de associatie die mensen met de woorden hebben. Bij Sikkenk haarspecialisten staat die extra zorg voorop. Die extra aandacht die we in u en uw haar steken. Haarwerken betekenen voor ons begrip, medeleven, opnieuw beginnen. Iedereen met haarverlies heeft een eigen verhaal en wij maken hier graag tijd en ruimte voor vrij. Zo zijn wij in het bezit van privéruimten om uw wensen en problemen te bespreken. Op deze manier komen wij samen met u tot de beste oplossing. Mogen we u binnenkort verwelkomen?

Ervaringen

“Professionele, eerlijke en open sfeer.

Ik voelde me er gelijk op mijn gemak, terwijl het geen makkelijk bezoek voor mij was. Hierdoor viel het me reuze mee en ging ik met een heel goed gevoel de deur uit.

Een echte aanrader!”

- Anna

“Goede uitleg, prima advies, heel vriendelijke behandeling en het resultaat mag er zijn. Toen ik vanmiddag voor het eerst in een kledingwinkel kwam zei de verkoopster: Wat is uw haar prachtig geknipt!

Ik vind dat een groot compliment. Jullie hebben voor een heel natuurlijk haarwerk gezorgd.”

- Liesbeth

“Heel fijn geholpen in het proces tot het dragen van een haarwerk, het uitkiezen, aanpassen en knippen. Ik heb vandaag mezelf weer terug gekregen. Het komt heel dichtbij hoe ik er normaal uitzie. Super lieve begeleiding, en nogmaals toverhanden!
Groetjes Yvonne”

- Yvonne

Een vertrouwd adres

Sikkenk haarspecialisten is een gecertificeerde zorgleverancier.

Daarmee ben je altijd verzekerd van de beste zorg én de maximale vergoeding van je zorgverzekeraar.

Kom onze collectie bekijken

Je bent van harte welkom om onze collectie te komen bekijken. Je vindt ons op Wagenweg 122, 2012 NJ in Haarlem.

Bel ons gerust om een vrijblijvende afspraak te maken.

Maak een afspraak

Om er zeker van te zijn dat wij voldoende tijd voor je kunnen vrijmaken werken wij op afspraak