Blog

Haarwerken en je zorgverzekering: veelgestelde vragen

Wat vergoedt mijn zorgverzekering voor een haarwerk? En hoe vaak krijg je een haarwerk vergoed? Dit zijn allemaal praktische vragen die kunnen ontstaan als je een haarwerk nodig hebt. Wij geven je graag meer duidelijkheid. In dit blog beantwoorden we enkele veel gestelde vragen omtrent haarwerken en de zorgverzekering.

zorgverzekering

Wordt mijn haarwerk vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Wanneer je een haarwerk nodig hebt, heb je vaak geen idee of de kosten worden gedekt door je zorgverzekering. Gelukkig heb je recht op een vergoeding als je geheel of gedeeltelijk haarverlies ervaart als gevolg van een medische aandoening of behandeling, zoals alopecia of chemotherapie. Maar ook als je haarverlies ervaart door hormoonschommelingen, medicijngebruik of stress. Je hebt recht op een vergoeding als je een verwijsbrief voor een haarwerk van je (huis)arts of oncologisch verpleegkundige hebt gekregen. Hier kun je gerust om vragen als je met haarverlies te maken krijgt, ook als je last hebt van dunner wordend haar. Helaas wordt mannelijke kaalheid sinds een aantal jaren door de zorgverzekeraars niet gezien als een medische aandoening. Mannen krijgen wel een vergoeding bij alopecia areata, alopecia totalis, bestraling en chemotherapie.

Vergoeden alle zorgverzekeringen haarwerken?

Als je een verwijsbrief hebt voor een haarwerk kom je in aanmerking voor een vergoeding van je zorgverzekeraar. Je hebt sowieso recht op een basisbedrag dat rond de 450 euro bedraagt. Afhankelijk van je aanvullende verzekering kun je recht hebben op een bedrag hier bovenop. Als je bij ons komt, kunnen we dit voor je nakijken, zodat je weet waar je aan toe bent.

Je zorgverzekeraar heeft daarnaast een samenwerkingsverband met haarwerkspecialisten, waardoor je alleen recht hebt op je maximale vergoeding als je naar een gecontracteerde haarwerker gaat. Bij Sikkenk haarspecialisten werken we samen met alle zorgverzekeraars, waardoor je automatisch recht hebt op de maximale vergoeding van je verzekeraar. Ook trekken we gelijk je vergoeding van het aankoopbedrag af, zodat je alleen het verschil hoeft bij te betalen.

Geldt er een eigen risico voor haarwerken?

Als je nog geen zorgkosten hebt gemaakt of het bedrag van je eigen risico is nog niet op, dan krijg je te maken met een verrekening van je eigen risico bij de aankoop van een haarwerk. Je zorgverzekeraar regelt dit direct met jou: dit gaat buiten ons om. Houd hier in je achterhoofd wel rekening mee als je nog geen zorgkosten hebt gemaakt. Bij ons kun je echter altijd in drie termijnen betalen zonder rente. Zo valt het bedrag te overzien.

Kan ik vaker een haarwerk vergoed krijgen?

Zolang je haarverlies ervaart mag je eenmaal per jaar een haarwerk aanschaffen, vanaf de dag dat je vorig jaar een haarwerk hebt gekocht. Sommige verzekeringen staan de aanschaf van een extra reservehaarwerk toe. Wij kunnen dit altijd voor je nakijken. Verzekeraars kunnen ook een dekking bieden voor reparatie of vervanging van je haarwerk bij beschadiging. Het op tijd melden van de schade en het melden van de oorzaak van de schade zijn daarbij wel belangrijk.

Een aantal zorgverzekeraars vergoeden ook de aanschaf van mutsjes en andere hoofdbedekking naast de aanschaf van je haarwerk. Ook als je geen haarwerk wilt, kun je hiervan gebruik maken.

Je haarwerk bij Sikkenk haarspecialisten

Bij Sikkenk haarspecialisten begrijpen we dat je veel aan je hoofd hebt als je met haarverlies te maken hebt. We dienen je declaratie bij je zorgverzekeraar in en trekken de vergoeding direct van het aankoopbedrag af. Heb je vragen? Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies!

Ervaringen

“Professionele, eerlijke en open sfeer.

Ik voelde me er gelijk op mijn gemak, terwijl het geen makkelijk bezoek voor mij was. Hierdoor viel het me reuze mee en ging ik met een heel goed gevoel de deur uit.

Een echte aanrader!”

- Anna

“Goede uitleg, prima advies, heel vriendelijke behandeling en het resultaat mag er zijn. Toen ik vanmiddag voor het eerst in een kledingwinkel kwam zei de verkoopster: Wat is uw haar prachtig geknipt!

Ik vind dat een groot compliment. Jullie hebben voor een heel natuurlijk haarwerk gezorgd.”

- Liesbeth

“Heel fijn geholpen in het proces tot het dragen van een haarwerk, het uitkiezen, aanpassen en knippen. Ik heb vandaag mezelf weer terug gekregen. Het komt heel dichtbij hoe ik er normaal uitzie. Super lieve begeleiding, en nogmaals toverhanden!
Groetjes Yvonne”

- Yvonne

Een vertrouwd adres

Sikkenk haarspecialisten is een gecertificeerde zorgleverancier.

Daarmee ben je altijd verzekerd van de beste zorg én de maximale vergoeding van je zorgverzekeraar.

Kom onze collectie bekijken

Je bent van harte welkom om onze collectie te komen bekijken. Je vindt ons op Wagenweg 122, 2012 NJ in Haarlem.

Bel ons gerust om een vrijblijvende afspraak te maken.

Maak een afspraak

Om er zeker van te zijn dat wij voldoende tijd voor je kunnen vrijmaken werken wij op afspraak