Helaas is haarverlies voor zowel mannen als vrouwen een veel voorkomend probleem. Op meerdere delen het lichaam vindt haarverlies plaats, waarbij hoofdhaarverlies het meest voorkomt. Maar liefst 40% van vrouwen boven de veertig heeft last van haaruitval. Vaak gaat dit gepaard met het verlies van zelfvertrouwen. Wij geven je graag weer dat zelfvertrouwen terug, zodat jij kunt stralen.

Verzorgingstips bij haarverlies

Haarverlies zorgt ervoor dat je huid meer blootgesteld wordt aan de buitenlucht. Het is belangrijk om de huid te verzorgen en beschermen, zodat je huid niet gaat uitdrogen. Wij adviseren je graag over de beste verzorgingstips.

 • Maak gebruik van 100% natuurlijke deodorant om je oksels te beschermen. Deze deodoranten zijn vegan en aluminiumvrij waardoor je huid optimaal wordt beschermd.
 • Heb je last van een droge huid? Smeer je handen, nagels en voeten dan in met een natuurlijke Bao-Med olie.
 • Om je hoofdhaar te beschermen tegen uitdroging adviseren we om maroccanoil in de lengte en punten aan te brengen, vooral aan de binnenkant bij de nekharen. Hiermee bescherm je je haar tegen het indringen van huidzuur.
 • Heb je last van haarverlies door chemo? Verzorg je huid dan dagelijks met neutrale en natuurlijke producten. Dit helpt bij het terug groeien van het haar na de chemo.

Haarverlies kunnen we helaas niet tegengaan, maar we kunnen het wel vertragen. In onze winkel in Haarlem vind je een groot assortiment producten voor alle haar- en hoofdhuid problemen. Onze specialisten adviseren je graag over jouw persoonlijke situatie.

Beschermingstips voor de zomer

Vooral in de zomer is het belangrijk om je huid goed te beschermen. Je huid wordt namelijk blootgesteld aan warme en sterke UV stralen die veel schade aan kunnen brengen. Chloor en zeewater kunnen er ook voor zorgen dat je huid geïrriteerd raakt. Hieronder vind je een aantal tips om goed beschermd de zomer door te komen.

 • Synthetisch haarwerk geeft geen warm gevoel en houd minder zuurstof vast, waardoor dit haarwerk koeler aanvoelt op de hoofdhuid. Ideaal voor warme zomerdagen.
 • Draag je normaal een haarwerk? Koop dan een hoofdband met haar eronder en draag daarover heen een mutsje. Dit zorgt voor verkoeling van de hoofdhuid.
 • Wil je je haarwerk graag blijven dragen? Kies er dan voor om eronder een onder mutsje van bamboe te dragen. Bamboe zorgt voor temperatuur regulatie op de hoofdhuid en neemt vocht en zweet op. Ook handig wanneer je graag sport!
 • Zorg er in de zomer altijd voor dat je een spray hebt met een uv-filter. Dit zorgt ervoor dat je haarwerk niet verkleurd door de zon.
 • Houd je van zwemmen? Gebruik dan een oud haarwerk of koop een tweede. Spoel het haarwerk na het zwemmen gelijk goed uit en verzorg het haarwerk daarna met een haarmasker. Natuurlijk kun je ook een speciaal zwemmutsje gebruiken die de hele haarlijn bedekt.
 • Gebruik dagelijks een speciale conditioner met uv-filter.

Beauty tips

Haaruitval in je wenkbrauwen of wimpers kan ervoor zorgen dat het lastiger is om de juiste make-up aan te brengen. We geven je daarom een aantal tips.

 • Je wenkbrauwen kun je inkleuren met speciale wenkbrauwpoeder. Door de wenkbrauwpoeder met een kwastje aan te brengen op een schone en droge huid, kun je wenkbrauwen nabootsen. Wenkbrauwpoeders zijn in de meeste gevallen semipermanent.
 • Wimpers kun je het beste “vervangen” door donkerbruine of donkergrijze oogschaduw langs de wimperrand aan te brengen. Vervaag de oogschaduw zachtjes met een kwast, zo creëer je schaduw en diepte.

Advies bij haarverlies door Sikkenk haarspecialisten

Wij vinden het belangrijk dat jij je zelfverzekerd voelt en je volop kunt genieten. Onze specialisten adviseren je daarom graag over jouw persoonlijke situatie. Maak gerust een afspraak voor onze winkel in Haarlem, dan weet je zeker dat we voldoende tijd voor je hebben.

Contact