Het in model brengen van je haarwerk is niet moeilijk, maar vergt wat andere technieken dan het in model brengen van je eigen haar. Dit is ook afhankelijk van het type haarwerk: een haarwerk van echt haar, kunstvezel of een combinatie van beide (duo fiber). We vertellen je graag hoe je jouw haarwerk het best in model kunt brengen.

Per type haarwerk

In model brengen van haarwerken van echt haar

Zodra het haar bijna is opgedroogd na het wassen, kun je voor de stevigheid wat schuim in de lengte en punten kneden. Vervolgens kun je het haar indraaien op zelfklevende rollers voor glans en volume. Na het indraaien kun je het haar volledig laten drogen aan de lucht. Haal de rollers voorzichtig uit het haar en ga er met je vingers of een grove borstel doorheen om het haar in het gewenste model te brengen.

Je kunt het haarwerk of -aanvulling van echt haar ook föhnen of in model brengen met een stijltang of krultang (+/- 120 graden). Wees altijd voorzichtig als je hitte gebruikt. Gebruik het liefst een glansspray met UV bescherming van te voren. Zijn je punten droog? Dan kun je een klein beetje haarolie in de punten verdelen.

In model brengen van haarwerken van kunstvezel

Kunstvezel haarwerken en -aanvullingen moeten anders behandeld worden dan een haarwerk van echt haar. Zo kun je na het wassen crèmespoeling/balsem in het haar laten zitten i.p.v. uitspoelen voor extra voeding van de vezel. Laat een haarwerk van kunstvezel altijd aan de lucht drogen. Wanneer het haar droog is kun je nog wat pure balsem in de nekharen kammen voor extra verzorging en bescherming tegen klitten. Voor onze klanten die een kunstvezel haarwerk of -aanvulling dragen hebben we een speciale klei waarmee je het haar in model kunt brengen en verzorgen.

Om het haar in model te brengen kun je speciale haarschuim voor kunstvezel gebruiken en het haar met zelfklevende rollers indraaien voor volume. Gebruik een speciale UV glansspray voor extra glans, voeding en bescherming tegen zonlicht.

In model brengen van duo fiber haarwerken

Een duo fiber haarwerk kan, net als een haarwerk van echt haar, met hitte (tot 120 graden) behandeld worden. Het is mogelijk om het haarwerk of de haaraanvulling gladder te föhnen of te stijlen om de nekharen te ontkroezen. Gebruik wel bescherming tegen de hitte. Wij adviseren dit in de vorm van een glansspray met UV bescherming. Dit zorgt niet alleen voor glans, maar ook voor voeding en bescherming tegen zonlicht.

Wil je alleen wat meer volume creëren? Of liever geen hitte gebruiken? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om rollers te gebruiken om je haar te stylen. Net zoals bij haarwerken en -aanvullingen van echt haar, kun je de rollers inrollen als het haar bijna droog is. Daarna kun je het in de lucht op laten drogen.

Persoonlijk advies door Sikkenk Haarspecialisten

Heb je vragen over het behandelen of in model brengen van je haarwerk of haaraanvulling? Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag. Eventueel kunnen we je tijdens een videobelgesprek persoonlijk advies geven en gericht helpen.

Contact